Morfogenetické zóny města a jejich vztah k funkční a socio-ekonomické městské struktuře - Podhrázský, Štěpán; Mulíček, Ondřej, 1974-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2012)
Tato diplomová práce se věnuje vymezení zón na základě morfogenetických charakteristik. Souběžně jsou vymezeny zóny na základě socio-demografických ukazatelů. Socio-demografické ukazatele jsou hodnoceny na základě vícerozměrné analýzy s důrazem na diskriminační analýzu. Práce se následně zabývá jejich srovnáním a vyhodnocením závislosti mezi jednotlivými typy vymezení.
This thesis is devoted to defining zones based on morphological characteristics. Parallel zones are defined on the basis of socio-demographic indicators. Socio-demographic indicators are evaluated on the basis of multivariate analysis with emphasis on discrimination analysis. The thesis then deals with the comparison and evaluation of the dependencies between different types of definition.
Vedoucí práce: Ondřej Mulíček
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: demografie; sídelní geografie; urbanismus -- ekonomické aspekty; urbanismus -- sociální aspekty; city planning -- economic aspects; city planning -- social aspects; city planning; demography; urban geography; Brno (Česko); Brno (Czechia); diplomové práce; master's theses