Morfogenetické zóny města a jejich vztah k funkční a socio-ekonomické městské struktuře - Podhrázský, Štěpán (2012)
Tato diplomová práce se věnuje vymezení zón na základě morfogenetických charakteristik. Souběžně jsou vymezeny zóny na základě socio-demografických ukazatelů. Socio-demografické ukazatele jsou hodnoceny na základě vícerozměrné analýzy s důrazem na diskriminační analýzu. Práce se následně zabývá jejich srovnáním a vyhodnocením závislosti mezi jednotlivými typy vymezení.