Glokalizace v prostoru města - Horáková, Jana, 1987- (2012)
Diplomová práce se věnuje aktuálnímu tématu vlivu globalizačních procesů na danou lokalitu, tedy fenoménu glokalizace. Teoretická část práce je zaměřena na uchopení konceptu glokalizace a na základní charakterizování globalizačních procesů a globalizačních aktérů, působících nejen na městské prostředí. Empirická část práce je koncipována jako případová studie vybraných zahraničních společností s pobočkou v Brně a podává kompilační průřez zahraničních investic ve zpracovatelském průmyslu a zahraničních investic v sektoru strategických sluţeb a technologických center v bývalém okresu Brno - město.