Nákladní letecká doprava - Daněk, Ondřej (2012)
Nákladní letecká doprava je dynamickým odvětvím, které je z dlouhodobého hlediska charakteristické svým stabilním růstem. Práce se v teoretické části zabývá nejen stručnou historií nákladní letecké dopravy, ale také se snaží určit důvody a specifika jejího růstu. V empirické části je analyzována evropská nákladní letecká doprava v letech 2001, 2007 a 2009. Výsledky této analýzy poskytnou přehled o vývoji evropské nákladní letecké dopravy ve sledovaném období.