Podíl hlavních zdrojnic na celkovém průtoku Bečvy - Románková, Lucie, 1988-; Kolář, Miroslav, 1947-2023; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2012)
Tato práce hodnotí podíl hlavních zdrojnic (Vsetínské a Rožnovské Bečvy) na celkovém průtoku Bečvy pomocí koeficientu korelace a determinace. Zaměřuje se přitom na období zvýšených vodností. Využívá data z pěti povodňových situací, které proběhly v letech 1985, 1986, 1996, 1997 a 2006, a také výstupy hydrologického modelu MIKE 11, jenž umožňuje detailnější rozdělení zkoumaného území. Výsledky jsou doplněny analýzou odtokových poměrů dotčených povodí za období 1990-2009. Závěry práce mohou sloužit jako podklady pro zefektivnění plánování protipovodňových opatření.
This thesis evaluates a contribution of the main water sources (the Vsetínská Bečva river and the Rožnovská Bečva river) to total flow rate of the Bečva river by a correlation coefficient and a coefficient of determination. It is aimed at periods of increased runoff. Data from five flood situations in 1985, 1986, 1996, 1997 and 2006 are used and also outputs of a hydrological model MIKE 11, which enables dividing the research area into smaller parts. An analysis of drainage conditions in individual catchments between 1990 and 2009 is added to the results. Conclusions can be used as a resource material of planning flood control system.
Vedoucí práce: Miroslav Kolář
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: měření průtoku; odtok vody; povodně -- Česko; floods -- Czechia; flow measurement; runoff; Bečva (Česko : řeka); Bečva River (Czechia); diplomové práce; master's theses