Podíl hlavních zdrojnic na celkovém průtoku Bečvy - Románková, Lucie, 1988- (2012)
Tato práce hodnotí podíl hlavních zdrojnic (Vsetínské a Rožnovské Bečvy) na celkovém průtoku Bečvy pomocí koeficientu korelace a determinace. Zaměřuje se přitom na období zvýšených vodností. Využívá data z pěti povodňových situací, které proběhly v letech 1985, 1986, 1996, 1997 a 2006, a také výstupy hydrologického modelu MIKE 11, jenž umožňuje detailnější rozdělení zkoumaného území. Výsledky jsou doplněny analýzou odtokových poměrů dotčených povodí za období 1990-2009. Závěry práce mohou sloužit jako podklady pro zefektivnění plánování protipovodňových opatření.