Současný stav revitalizací vodních toků v ČR - hodnocení revitalizačního efektu vybraných realizovaných projektů - Musilová, Jitka (2012)
Práce se zabývá obecným zhodnocením současného stavu realizovaných revitalizací vodních toků na území České republiky. Je upozorněno na legislativní ukotvení revitalizací a na hlavní překážky vyskytující se v procesu provádění revitalizací. Hodnocen je také revitalizační efekt na obnovených úsecích Moravské Sázavy, horního toku Chrudimky a drobného toku Z Hájů. Analýza se zaměřuje především na vývoj morfologie koryt a celkové začlenění vodních toků do krajiny.