Prostorová distribuce a vlastnosti dřevních akumulací v říčním koridoru Dyje na území NP Podyjí - Kinc, Ondřej (2012)
Hlavním tématem diplomové práce je říční dřevo, které ještě do nedávna patřilo mezi opomíjené součásti říčních ekosystémů v České republice. Diplomová práce tematicky navazuje na bakalářskou práci věnovanou mapování distribuce a vlastností akumulací říčního dřeva v NP Podyjí. Došlo zde však k rozšíření původně mapovaných úseků na celý tok Dyje na území NP Podyjí. Pozornost je také spíše věnována větším akumulacím říčního dřeva a blíže jsou zkoumány lokality s větší retencí říčního dřeva. Cílem práce je poskytnout představu o prostorové distribuci akumulací říčního dřeva na území NP Podyjí.