Prostorová diferenciace vybraných meteorologických prvků na území brněnské aglomerace - Baťa, Daniel (2012)
Tato práce se zaměřuje na mapování teploty vzduchu v aglomeraci Brna s cílem odhalit prostorovou variabilitu tohoto prvku. Základem výzkumu jsou data pořízena během osmi měřících jízd konaných v období od dubna 2011 do ledna 2012 za podmínek radiačního počasí. Tyto údaje doplněné o charakteristiky z prostoru města, které ovlivňují hodnoty teplot, byly následně využity k tvorbě mapových výstupů. Údaje pro místa, kde měření neproběhlo, byla doplněna s využitím algoritmu REPTree. Výsledná mapa byla vytvořena za pomocí lokální polynomické interpolace.