Kartografie jako nástroj prevence chorob a podpory zdravotního vzdělávání - Horáčková, Leona (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kartografické podpory vzdělávání odborné veřejnosti a prevence k ochraně veřejného zdraví. Obsahuje rešerši dostupné literatury zpracovávající uvedené téma se zaměřením na české i světové prameny. Na základě této analýzy hodnotí současnou situaci způsobů zdravotní osvěty veřejnosti a odborného vzdělávání v uvedené oblasti. Dílčí cíl práce představuje návrh způsobu využití kartografických metod pro vzdělávání medicínských odborníků a také široké veřejnosti.