Rezistentní škrob - Bartoníková, Jana (2012)
Bakalářská práce se zabývá rezistentním škrobem, což zahrnuje definici, typy rezistentního škrobu, jeho fyziologické účinky na zdraví člověka, stanovení, zdroje a odhad příjmu rezistentního škrobu. Cílem této práce bylo dotazníkovou metodou stanovit příjem rezistentního škrobu u vybrané dospělé populace. Z výsledku šetření byl stanoven příjem RS u žen ve všední den 3,2 g a ve víkendový den 2,8 g. U mužů byl příjem RS ve všední den 3,9 g a ve víkendový den 3,2 g.