Laktační poradenství na poporodním oddělení - Vaněčková, Martina (2012)
Bakalářská práce se zabývá praktikováním laktačního poradenství na poporodním oddělení, zejména pak dodržováním zásad BFHI. V teoretické části je pro celkové pochopení dané problematiky stručně zmíněna anatomie prsu a fysiologie laktace. Dále jsou zde popsány zásady laktačního poradenství, výhody a management kojení, důležitost prvního přiložení a kontaktu "skin to skin". Nejčastější problémy s kojením jsou zmíněny i s navrhovaným řešením, větší důležitost je však věnována prevenci. V praktické části jsou uvedeny rozhovory s matkami i personálem a jejich zhodnocení.