Změny v organizmu ženy během fyziologického těhotenství - Šponerová, Kristýna (2012)
Práce je rozdělena na části teoretickou a praktickou. Teoretická část sumarizuje nejčastější změny, ke kterým dochází u žen během fyziologického těhotenství. Praktická část je zaměřena na nejčastější problémy, které udávají ženy v průběhu fyziologického těhotenství. Informace byly získány rozborem případových studií devíti fyziologicky těhotných žen. Cílem práce je shrnout nejčastější změny a obtíže, se kterými se mohou potkat ženy během fyziologického těhotenství a navrhnout jejich řešení. Součástí praktické části je edukační materiál pro fyziologicky těhotné ženy obsahující výčet nejčastějších obtíží, se kterými se mohou v těhotenství setkat, a návrhy jejich řešení.