Farmakokinetické zmeny u tehotnej ženy - Romanová, Martina; Pistovčáková, Jana; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2012)
Predkladaná práca sa venuje problematike farmakokinetických alterácií, ktoré vznikajú ako odpoveď na fyziologické zmeny organizmu podmienené tehotenstvom. Cieľom je sumarizovať aktuálne znalosti v uvedenej oblasti. Metodikou práce je štúdium odbornej literatúry a analýza domácich i zahraničných štúdií, ktoré sledujú farmakokinetické zmeny v súvislosti s tehotenstvom a ich fyziologické korelácie.
Presented work deals with pharmacokinetics alterations in relation to physiological changes in organism during pregnancy. The aim is to summarize the up-to-date knowledge related to the topic. The methodology is based on the study and analysis of the current literature dealing with pharmacokinetic changes and their physiological correlations.
Vedoucí práce: Jana Pistovčáková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: farmakokinetika; fyziologické jevy; těhotenství -- fyziologie; Pharmacokinetics; Physiological Phenomena; Pregnancy; bakalářské práce; bachelor's theses