Postabortívny syndróm - Malíková, Adriana; Kuře, Josef, 1963-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2012)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou postabortívneho syndrómu. Teoretická časť zoznamuje čitateľov so základnou terminológiou interrupcií, indikáciami k zákroku, stratégiou Pro Life a Pro Choice, postabortívnym syndrómom a psychickým a fyzickým zotavovaním po potrate. V praktickej časti sú prezentované kazuistiky žien, ktoré podstúpili interrupciu. Ďalej skúma okolnosti a príčiny interrupcie. Zameriava sa hlavne na prítomnosť a príznaky postabortívneho syndrómu.
This thesis is dealing with the issue of a post-abortion syndrome. A theoretical part introduces readers to the basic terminology concerning interruption, indications for surgical intervention, Pro Life and Pro Choice strategies, a post-abortion syndrome and psychological and physical recovery after the abortion. In a practical part there are case interpretations of women who have had an abortion. It examines the circumstances and reasons of their interruptions and is focused mainly on the symptoms and presence of the post-abortion syndrome.
Vedoucí práce: Josef Kuře
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: indukovaný potrat -- psychologie; interruption; interupce; postabortivní syndrom; post abortion syndrome; Abortion, Induced; bakalářské práce; bachelor's theses