Postabortívny syndróm - Malíková, Adriana (2012)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou postabortívneho syndrómu. Teoretická časť zoznamuje čitateľov so základnou terminológiou interrupcií, indikáciami k zákroku, stratégiou Pro Life a Pro Choice, postabortívnym syndrómom a psychickým a fyzickým zotavovaním po potrate. V praktickej časti sú prezentované kazuistiky žien, ktoré podstúpili interrupciu. Ďalej skúma okolnosti a príčiny interrupcie. Zameriava sa hlavne na prítomnosť a príznaky postabortívneho syndrómu.