Asistovaná reprodukce očima neplodných - Dlabolová, Ludmila; Jarkovská, Lucie, 1978-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2012)
Předložená bakalářská práce se zabývá léčbou neplodnosti asistovanou reprodukcí, a to s důrazem na perspektivu těch, kteří léčbou procházejí. Věnuje se problémům, nepříjemnostem a postřehům, se kterými se neplodné ženy a jejich partneři během léčby neplodnosti metodami asistované reprodukce setkali. Poukazuje také na to, jakými způsoby se neplodné páry s těmito situacemi vypořádávali. Příkladem může být problematika informovanosti, tedy do jaké míry a jak kvalitně byli klienti informováni o tom, co je během léčby čeká. Analýza je zpracována jako případová studie a snaží se mapovat téma asistované reprodukce nejen z medicínského hlediska, ale zaměřuje se též na právní či finanční aspekty problematiky.
The thesis deals with the treatment of infertility by the means of assisted reproduction. The basic terminology associated with assisted reproduction is included. The thesis also deals with the problems and inconveniences infertile women and their partners have to face when undergoing fertility treatment using assisted reproduction method. It also mentions the ways the infertile couple could solve those situations successfully. One option may be a problem of awareness, i.e. to what extent and how well clients were aware of what to expect in the course of treatment.
Vedoucí práce: Lucie Jarkovská
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: asistovaná reprodukce; infertilita; umělá inseminace; Infertility; Insemination, Artificial; Reproductive Techniques, Assisted; bakalářské práce; bachelor's theses