Asistovaná reprodukce očima neplodných - Dlabolová, Ludmila (2012)
Předložená bakalářská práce se zabývá léčbou neplodnosti asistovanou reprodukcí, a to s důrazem na perspektivu těch, kteří léčbou procházejí. Věnuje se problémům, nepříjemnostem a postřehům, se kterými se neplodné ženy a jejich partneři během léčby neplodnosti metodami asistované reprodukce setkali. Poukazuje také na to, jakými způsoby se neplodné páry s těmito situacemi vypořádávali. Příkladem může být problematika informovanosti, tedy do jaké míry a jak kvalitně byli klienti informováni o tom, co je během léčby čeká. Analýza je zpracována jako případová studie a snaží se mapovat téma asistované reprodukce nejen z medicínského hlediska, ale zaměřuje se též na právní či finanční aspekty problematiky.