Posouzení edukační potřeby dívek a chlapců v oblasti reprodukčního zdraví na základní škole - Baštová, Eliška (2012)
Bakalářská práce se zabývá úrovní informovanosti dívek a chlapců na základní škole v oblasti reprodukčního zdraví. Sběr dat byl proveden na základní škole formou dotazníkového šetření. Žákům byl přednesen edukační projekt na základě témat, která si sami vybrali. Po edukaci následovalo vyplnění vědomostního dotazníku. Vyhodnocení výsledků ukázalo značné rozdíly mezi žáky osmé a deváté třídy. Žáci osmé třídy měli velmi špatné výsledky, a proto jim byla věnována další hodina, která proběhla formou hry. Zjištěním této bakalářské práce tedy bylo, že je důležitá nejen osobnost vyučujícího, ale i forma výuky.