Příklady a úlohy z fyzikální chemie - Bareš, Jiří (Řada chemické literatury, 1971)
Změny v novém vydání představuje především dílčí přeskupení textu a s ním související doplnění a rozšíření úseku o základech kvantové mechaniky. Jiné odlišnosti oproti předchozí edici se redukují na výměnu některých starýchúkolů a příkladů za výstižnější. U příkladů je zapsáno i řešení s celým postupem, u úloh pouze výsledek.