Svoboda slova versus nenávistné projevy na internetu - Výborný, Štěpán, 1986- (2011)
Rigorózní práce analyzuje problematiku nenávistných projevů na internetu z hlediska práva svobody slova. Vymezuje formy hlásání nenávisti na internetu a jejich vztah ke svobodě projevu v právním prostředí České republiky. Z důvodu internacionalizace internetu se zabývá přístupem k nenávistným projevům v kyberprostoru i na úrovni Evropy a USA.