Seniori z pohľadu študentov - Jacková, Zuzana (2012)
Diplomová práca zisťuje skúsenosti mladej generácie so seniormi a ich postoje k seniorskej populácii. Výskum uskutočnený dotazníkovým šetrením bol zameraný na faktory, ktoré ovplyvňujú mladú populáciu a ich postoj k seniorom. Tieto faktory sú pohlavie, typ školy, ktorú navštevujú, bývanie a spolužitie so seniorom. Výskumné šetrenie prebehlo na piatych stredných školách. Analýza a interpretácia dát poskytuje informácie, či dané faktory nejako ovplyvňujú postoje a skúsenosti mladej populácie so seniormi. Vedie nás k úvahám o vzťahu dvoch odlišných generácií a možnostiach ako predísť konfliktom a zlepšiť tento vzťah.