Operační výkon ve stáří a jeho komplikace - Laštůvková, Nikola (2012)
Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části je možno získat teoretický přehled o komplexní problematice stáří, operačního výkonu a s ním souvisejícími komplikacemi, a dále souhrn specifických informací, týkajících se zlomenin proximálního femuru. Těžiště práce tvoří druhá (empirická) část, která analyzuje statistické zpracování dat získaných prostřednictvím studia dokumentací u pacientů po operačním výkonu. Cílem empirické části je zmapovat vznik pooperačních komplikací u seniorů po operaci fraktury proximálního femuru s ohledem na výskyt vybraných rizikových faktorů a vliv operačního výkonu na soběstačnost seniorů.