Autoplastický obraz nemoci u seniorů s onemocněním diabetes melittus - Řeháčková, Iveta (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou subjektivního prožívání seniorů v nemoci. Výzkumné šetření bylo zaměřeno na seniorskou populaci, muže i ženy, ve věku 65 let a více s onemocněním diabetes mellitus léčících se inzulinoterapií. Průzkum hodnotí a zkoumá individuální postoje k léčbě, ke zdravotnímu stavu seniorů s diabetem. Dále zjišťuje i vztah seniorů k jejich budoucnosti, hodnotí emocionální stav v období posledních tří měsíců ve vztahu k jejich onemocnění.