Spánek v seniorském věku - Frodlová, Lenka (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou spánku v seniorském věku. V teoretické části je popsáno vyšetření, klasifikace jednotlivých typů poruch spánku a jejich léčba. Zmíněny jsou i volnočasové aktivity, které mohou mít na spánek vliv. Cílem diplomové práce je zjistit rozdíly či podobnosti výskytu kvantitativních a kvalitativních poruch spánku u žen-seniorek a mužů-seniorů. Spánek může být rušen různými vlivy, proto je cílem zjistit i konkrétní narušitele spánku a jejich působení na množství spánku. Jelikož na spánek může mít vliv i trávení volného času, je práce zaměřena i na tuto souvislost se spánkem. Stanovených cílů je dosaženo pomocí dotazníků, jejichž jednotlivé položky jsou popsány a znázorněny pomocí tabulek a grafů.