Burn - out syndrom u sestier pracujúcich s geriatrickými pacientami - Vančová, Mária (2012)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou burn- -out syndrómu u sestier pracujúcich s geriatrickými pacientmi. V teoretickej časti nám práca syndróm vyhorenia predstavuje, zaoberá sa jeho definíciami, rizikovými faktormi, prejavmi, výskytom a spôsobmi liečby či prevencie. V praktickej časti sa venuje výskumu a interpretácii výsledkov výskumu ktorý bol zameraný na zistenie miery vyhorenia sestier a závislosti vyhorenia na vybraných faktoroch