Příklady z obecné a anorganické chemie - Hájek, Bohumil, 1927- (Řada chemické literatury, 1971)
V novém vydání přibylo oproti předchozí edici 120 příkladů a některé staré byly vyměněny za vhodnější. Určité výchozí partie v kapitolách byly přesněji formulovány. Původně samostatné úseky o molu, gramotomu a chemickémekvivalentujsou tentokrát sloučeny do jedné kapitoly o veličinách látkového množství. Kromě jmenovaných autorů je spoluautorem jistých částí J. Nebovidský.