Možnosti obrany osob zúčastněných na správě daní dle daňového řádu - Stančík, David (2011)
Práce je primárně zaměřena na zmapování a charakteristiku jednotlivých institutů obrany a ochrany práv a postavení osob zúčastněných na správě daní, a to dle právní úpravy účinné od 1. 1. 2011, tedy dle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, v komparaci s právní úpravou derogovanou, tedy se zákonem č. 337/1992 S., o správě daní a poplatků. Práce přináší jednak ucelený pohled na jednotlivé instrumenty, jejich odlišnosti a způsoby užití, dále aktuální poznatky z praktické aplikace daňového řádu autorem práce, jenž pracuje a přichází do styku s tímto právním předpisem, a zejména s těmito instituty, dnes a denně.