Interpretace práva jako významné stádium aplikačního procesu - Plátěnková, Hana (2011)
Práce se zabývá nejvýznamnějšími otázkami interpretace práva, v kontextu aplikačního procesu. Ideovou myšlenkou je princip právní jistoty, který se prolíná všemi kapitolami, tj. aplikací práva, interpretací práva, právní argumentací i praktickou částí, jíž je analýza tří právních případů. Hlavními okruhy práce je rozbor interpretačních metod a argumentačních postupů, včetně jejich aplikace na případy z praxe a otázky, týkající se současné aplikační praxe, jako závaznost judikatury, specifika rozhodovací činnosti Ústavního soudu, problém mezer v právních předpisech apod.