Vegetační stupně v horách tropů a subtropů - Škodová, Lucie (2012)
Předkládaná diplomová práce se zabývá vegetační stupňovitostí v horách tropů a subtropů světa. První část práce obecně popisuje problematiku vegetačních stupňů, geobiomů a horského prostředí. V další části práce jsou popsány jednotlivé výškové vegetační stupně reprezentativních pohoří tropů a subtropů světa, s důrazem popisu rostlinných a živočišných druhů. Práce je doplněna schématickými profily jednotlivých pohoří a mapami s vyznačením vegetační stupňovitosti. Ve své závěrečné části práce popisuje možné využití tématu v pedagogické praxi.