Webový GIS historického jádra města Brna - Walter, Vilém (2012)
Práce se zabývá vytvořením webového geografického informačního systému, který má sloužit pro uchování a prezentaci grafických a textových dat, získaných při provádění archeologických výzkumů na území historického jádra města Brna. GIS je založen na propojení MySQL databáze s prostředím OpenLayers, které umožňuje vytvořit vhodnou kartografickou reprezentaci výše zmíněných prostorově vázaných dat. GIS dále obsahuje nástroje umožňující lepší poznání historické topografie města a propojení na externí zdroje dat.