Mapa přístupnosti města Brna pro vozíčkáře - teoretická východiska a vlastní řešení - Otrusinová, Jana, 1986- (2012)
Diplomová práce Mapa přístupnosti města Brna pro vozíčkáře - teoretická východiska a vlastní řešení se zabývá mapováním přístupnosti města Brna pro vozíčkáře a především vytvořením Atlasu přístupnosti brněnského centra. Vlastní tvorbě atlasu předchází hodnocení dříve vydaných českých i zahraničních map přístupnosti. Poznatky získané analýzou map jsou aktivně uplatněny v metodice zpracování mapy přístupnosti pro vytvářený atlas. Práce se detailně zabývá návrhem obsahu a náplně připravované mapy a na něj navazujícím návrhem mapové symboliky a kartografických vyjadřovacích prostředků pro znázornění přístupnosti dle požadavků cílové skupiny uživatelů. Součástí práce je také proces zpracování dat získaných během terénního mapování do podoby digitálních prostorových dat, které jsou prezentovány mapovým výstupem formou atlasu.