Mapy povodňového nebezpečí a povodňového rizika pro město Litovel - Gimunová, Tereza (2012)
Tématem diplomové práce jsou mapy povodňového nebezpečí a povodňových rizik vymezené ve Směrnici EU 2007/60/ES, o vyhodnocování a zvládání povodňových rizik. Součástí práce je zpracování map povodňového nebezpečí a povodňových rizik pro město Litovel a porovnání jejich variant v závislosti na vybrané povodni s vysokou pravděpodobností výskytu.