Multiplatformní 3D editor molekulárních struktur - Balík, Petr (2011)
V předložené diplomové práci jsou prezentovány nově vytvořené funkce multiplatformního 3D editoru molekulárních struktur. V práci jsou popsány teoretické podklady nezbytné pro pochopení problematiky nově implementovaných funkcí. Dále jsou popsány programovací techniky, jazyky a vybrané knihovny s ohledem na vytvořenou aplikaci. Součástí práce je také rozsáhlý popis nově vytvořeného pluginu CicadaPreparationPlugin. Tento plugin umožňuje připravovat vstupní soubory pro výpočetní program Cicada, který je určený pro konformační analýzu molekul. V další části jsou předloženy výsledky testování výpočetních schopností programu Cicada.