Interaktivní prostředí pro numerické řešení rovnic v systému Matlab - Oberreiter, Michal (2012)
Práce je věnována tvorbě uživatelského rozhraní v prostředí Matlab, které usnadňuje řešení rovnic pomocí numerických metod. Teoretická část je členěna na kapitolu představující manuál k použití programu Numetody a další kapitoly obsahující stručnou teorii k použitým metodám včetně příkladů k procvičení, jenž jsou doplněny ilustrujícími obrázky. Praktickou část tvoří samotný program, který je určen pro použití v systému Matlab. Program umí pracovat s úlohami týkajícími se nelineárních rovnic, polynomů a soustav rovnic. Pro řešení těchto úloh je k dispozici několik vybraných metod.