Kvalita života v rurálním prostoru - příklad obce Doubravice nad Svitavou - Jeřábková, Hana; Andráško, Ivan; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou kvality života v rámci venkovského neboli rurálního prostředí. Pro výzkum kvality života byla vybrána obec Doubravice nad Svitavou. Hlavním cílem práce bylo identifikovat klíčové problémy v oblasti kvality života a navrhnou možná řešení rozvoje obce a možnosti celkového zlepšování kvality života. Z prostorového hlediska byla kvalita života studována nejen na úrovni obce jako takové, ale i na nižší hierarchické úrovni jejích částí, resp. vyšší hierarchické úrovni mikroregionu - Svazek obcí Svitava.
This graduation thesis deals with the problem of the quality of life within rural environment. For the quality of life research the village Doubravice nad Svitavou was choosen. The main goal of this thesis was to identify the key problems in the quality of life and propose possible solutions of the developement of the village and possibilities of overall improvement of the quality of life. In spatial terms the quality of life was not only studied at the level of village but also at the lower hierarchical level - individual village parts and at the higher level - microregion Svazek obcí Svitava.
Vedoucí práce: Ivan Andráško
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: kvalita života; venkov; countryside; quality of life; Doubravice nad Svitavou (Česko); Doubravice nad Svitavou (Czechia); diplomové práce; master's theses