Koncepce projektu Zdravých měst a její uplatnění v praxi - příklad města Boskovice - Laštůvková, Michaela (2011)
Hlavní koncepce Zdravého města a propagace zdraví a zdravého životního stylu ve městech je diskutovaným tématem již několik desetiletí. Na základě této myšlenky vznikl jeden z globálních projektů Světové zdravotnické organizace - Projekt Zdravé město, pod jehož záštitou vznikly mezinárodní a národní sítě Zdravých měst. Tato diplomová práce se snaží zhodnotit a popsat přehled aktivit a aktuální stav Zdravého města Boskovice, které je jedním ze zakladatelů Národní sítě zdravých měst ČR. Hlavním cílem práce je potvrdit či vyvrátit hypotézu, že Boskovice jsou Zdravé město ve smyslu projektu Světové zdravotnické organizace.