Vybrané aspekty místního rozvoje města Bystřice nad Pernštejnem - Sobotka, Miloš (2011)
Ústředním tématem diplomové práce je analýza rozvoje města Bystřice nad Pernštejnem. Je brán zvláštní zřetel na hledání souvislostí z hlediska časového a prostorového vývoje. Cílem je identifikovat a zhodnotit ty aspekty vývoje, které jsou z hlediska víceprostorového konceptu rozvoje pro město zásadní. Součástí je formulace možných perspektiv dalšího rozvoje.