Městské póly růstu - Zlámalová, Marie (2012)
Cílem práce je nalezení logiky mikroaglomeračních tendencí vyvolaných efekty růstových pólů. Na základě teoretického uchopení problematiky a terénního šetření jsou popsány mikroaglomerační tendence a prostorové chování jednotlivých pólů růstu. V kontextu vývoje města, trendů jednotlivých městských funkcí a interpretace terénního šetření jsou vysloveny nové poznatky a zákonitosti současné urbánní morfogeneze.