Vybrané aspekty rozvoja kvality života v SO ORP Mikulov - Karoľová, Kristína (2012)
Diplomová práca sa venuje problematike kvality života a jej vybraným aspektom v rámci SO ORP Mikulov, pričom jej hlavným cieľom je zhodnotenie súčasného stavu a tendencií rozvoja kvality života v sledovanom území. V úvode práca pojednáva o teoreticko - metodologických východiskách výskumu kvality života, ďalšou súčasťou práce je komplexná geografická charakteristika záujmového územia, ktorá v rámci socioekonomickej časti SO ORP Mikulov poníma v širšej priestorovej komparácii Juhomoravského kraja. Praktickú časť záverečnej práce predstavuje kapitola obsahujúca vyhodnotenie dotazníkového prieskumu, zameraného na vyjadrenia starostov dotknutých obcí týkajúce sa vybraných oblastí kvality života.