Tandemová afinitní purifikace jako metoda studia protein-proteinových interakcí - Majerská, Jana (2012)
Väčšina bunkových dejov je vykonávaná multiproteínovými komplexami. Identifikácia jednotlivých podjednotiek týchto komplexov je nevyhnutná pre pochopenie ich funkcie. Za posledných 30 rokov bolo vyvinuté široké spektrum metód štúdia proteín-proteínových interakcií. Táto práca popisuje systematický prístup slúžiaci k identifikácii a analýze interdoménových a intermolekulárnych proteín-proteínových interakcií katalytickej podjednotky telomerázy Arabidopsis thaliana (AtTERT). Metóda kombinuje vysokovýkonnú platformu tandemová afinitná purifikácia/hmotnostná spektrometria pre identifikáciu interakčných partnerov rastlinnej telomerázy s koimunoprecipitáciami slúžiacimi k analýze vzájomných interakcií domén AtTERT vnútri telomerázového komplexu. Práca pojednáva o výhodách a nástrahách tohto prístupu a komentuje predbežné výsledky, naznačujúce oligomerizačný potenciál AtTERT.