Tvorba matematické grafiky pomocí programu Asymptote - Kutal, Ondřej (2012)
Cílem této práce je popis tvorby matematické grafiky s programem Asymptote s důrazem na 3D interaktivní grafiku v dokumentech PDF. Snaha textu je, aby z pestrých příkladů čtenář pochytil základní myšlenky práce s programem a zároveň měl dostatek informací o pozadí těchto postupů. V první části jsou vysvětleny základní syntaktická pravidla, v dalších částech je pak popsána metodika práce ve 2D a 3D. Na konci práce jsou rozebrány algoritmy, které v Asymptote převádějí rovinné útvary do 3D reprezentace. V příloze jsou pak uvedeny příklady grafických objektů pro podporu výuky Integrálního počtu funkcí více proměnných.