Numerické řešení periodické úlohy pro diferenciální rovnici 2.řádu - Hyxová, Pavlína (2012)
Tato práce se zabývá numerickým řešením dvoubodové okrajové úlohy pro lineární diferenciální rovnici 2.řádu. Jsou zde také představeny některé metody, které se k řešení tohoto problému používají. Těmito metodami jsou: metoda střelby, metoda konečných diferencí a metoda integrálních identit. Každá metoda je vysvětlena teoreticky, a pak je vždy uveden konkrétní příklad.