Teorie charakterů konečných grup - Fronček, Peter (2012)
Práce se věnuje lineárním reprezentacím a charakterům konečných grup. V první kapitole je vysvětlen pojem lineární reprezentace a jsou definovány další pojmy z něho vycházející, jako například podreprezentace, ireducibilní reprezentace a přímý součet reprezentací. Dále jsou v textu představeny pojmy modulu a grupového okruhu a následně také alternativní popis lineární reprezentace užívající tyto pojmy. V další části práce je už definován charakter konečné grupy, jeho vlastnosti, a některé zajímavé výsledky, které z těchto vlastností vyplývají. V závěru jsou potom uvedeny krátké příklady charakterů některých konečných grup.