Volné grupy - Pluháčková, Hana; Kunc, Michal, 1974-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou volných grup. V první kapitole jsou formulována základní tvrzení a pojmy teorie volných grup jako např. redukované slovo, normální tvar slova. V druhé kapitole se práce zabývá Nielsenovou-Schreierovou větou a jejím důkazem. Tato témata jsou také prezentována na příkladech.
This thesis deals with the theme of free groups. In the first chapter are formulated basic concepts of claims and terms of free groups such as: reduced word, normal form of the word. In the second chapter are formulated Nielsen-Schreier theorem and its proof. These themes are also presented by examples.
Vedoucí práce: Michal Kunc
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: grupy (algebra); volné grupy; free groups; groups (algebra); bakalářské práce