Kriminalistická biologická, genetická a antropologická analýza - Kořínková, Renata; Nejezchlebová, Helena, 1977-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2011)
Tato bakalářská práce je vypracována jako literární rešerše se zaměřením na kriminalistickou biologii. Podrobně se zde zabývám biologickými stopami, konkrétně druhy stop, způsobech zajištění a různých způsobech zpracování. Kriminalistická biologie je v posledních letech velmi se rozvíjející vědní disciplínou, která používá nejmodernější metody, techniky a přístroje ke zjištění informací z biologických stop nalezených na místech trestních činů. Tyto informace jsou v rukou vyšetřovatelů významné pro nalezení a usvědčení pachatele. Cílem této bakalářské práce je seznámení se s technikami používanými v kriminalistických biologických laboratořích a příprava na diplomovou práci, která bude zaměřena na podrobné zkoumání biologické stopy vlasu.
This work is designed as a literature review focusing on the biology of criminology. We focus biological traces, namely the types trace, secured and various processing methods. In recent years, criminological biology has become a growing scientific discipline that uses the latest methods, techniques and devices for obtaining information from biological investigations to find and convict the perpetrators. The aim of this thesis is to become familiar with forensic techniques used in biological laboratories and preparing for my diploma work, which will focus on detailed examination of biological traces (hair).
Vedoucí práce: Helena Nejezchlebová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: forenzní biologie; kriminalistické stopy; criminalistic traces; forensic biology; bakalářské práce; bachelor's theses