Kriminalistická biologická, genetická a antropologická analýza - Kořínková, Renata (2011)
Tato bakalářská práce je vypracována jako literární rešerše se zaměřením na kriminalistickou biologii. Podrobně se zde zabývám biologickými stopami, konkrétně druhy stop, způsobech zajištění a různých způsobech zpracování. Kriminalistická biologie je v posledních letech velmi se rozvíjející vědní disciplínou, která používá nejmodernější metody, techniky a přístroje ke zjištění informací z biologických stop nalezených na místech trestních činů. Tyto informace jsou v rukou vyšetřovatelů významné pro nalezení a usvědčení pachatele. Cílem této bakalářské práce je seznámení se s technikami používanými v kriminalistických biologických laboratořích a příprava na diplomovou práci, která bude zaměřena na podrobné zkoumání biologické stopy vlasu.