Post Cretaceous tectonic evolution of the eastern part of the Black sea - Sheya, Cameron R. (2012)
Tato studie využívá 49 seismických profilů, gravimetrická a magnetometrická data, strukturní a stratigrafické údaje a souhrn známých literárních podkladů k interpretaci stavby zemské kůry a vymezení hlavních tektonických a sedimentologických událostí, které se podílely na vzniku a vývoji pánve.