Transatlantické vztahy normativní pořádek? - Müller, David, 1979- (2011)
Disertační práce „Transatlantické vztahy: normativní pořádek?" se zabývá existencí, povahou a rolí norem a pravidel chování v transatlantických vztazích, se zaměřením na dobu po skončení studené války. Primárním cílem práce je vytvořit studii transatlantického systému norem v širším kontextu transatlantických vztahů. Práce zároveň předkládá základní teoretické pohledy (realismus, liberalismus, konstruktivismus) na význam mezinárodního práva a norem v mezinárodních vztazích. Prostřednictvím empiricky získaných údajů o normách a pravidlech v transatlantických vztazích pak zvažuje explanační potenciál těchto teorií