Dobrá víra jako princip smluvního práva v mezinárodním obchodu - Nový, Zdeněk (2011)
Tato práce nenabízí novou, „velkou“ teorii dobré víry v mezinárodním obchodu. Snaží se však nabídnout metodologicky originální a vědecky poctivou analýzu role a smyslu dobré víry v mezinárodním obchodu. Zaměřuje se především na kritické zkoumání toho, zda existuje jednotný a autonomní koncept dobré víry ve smluvním právu v mezinárodním obchodu. Disertační práce tedy rozebírá postavení a smysl dobré víry jako pradávného principu soukromého práva v moderních podmínkách mezinárodního obchodu. Výchozí myšlenkou přitom je, že dobrá víra má stále své místo ve smluvním právu a může být účinným nástrojem sankcionování právně relevantního neetického jednání v mezinárodním obchodu.